Zbog ovog teksta postali su "sendvičari": Evo kako je "Blic" pre 8 godina prvi otkrio fenomen stranačkih botova: Danas opozicija maše spiskovima, a vlast odgovara - "Da, ja sam SNS bot!"

Blic 17.07.2023
Zbog ovog teksta postali su "sendvičari": Evo kako je "Blic" pre 8 godina prvi otkrio fenomen stranačkih botova: Danas…

O fenomenu bota u srpskoj politici prvi je pisao "Blic" još pre osam godina. U odnosu na 2015. godinu malo toga se promenilo na domaćoj političkoj sceni, a ponajmanje uloga bota koji i dalje na društvenim mrežama i sajtovima ostavlja komentare u prilog stranci za koju radi. Ovih dana veliku pažnju javnosti izazvao je navodni spisak više od 14.000 SNS botova, a "Blic" podseća na svoj tekst u kome se po prvi put progovorilo o "botovima", njihovom poslu i plati i čuvenim sendvičima.

Početkom 2015. godine uveliko se vodio rat na društvenim mrežama i portalima političkih neistomišljenika samo što je malo ko znao da postoje ljudi koji to ne rade toliko iz ubeđenja koliko zbog novca. Jedan od njih bio je i sagovornik "Blica" koji je tada otkrio kako funkcioniše armija botova u Srbiji. Upravo ova ispovest koju je "Blic" ekskluzivno objavio davne 2015. godine "zapečatila" je sudbinu partijskih onlajn vojnika koji su od tada pa sve do danas postali i

SNS »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »