Dečak (14) jedva izvukao živu glavu! Ovo je profil mladih zavisnika: Žele da budu prihvaćeni u društvu, takmiče se u drogiranju, a neki i kopiraju roditelje!

Blic 27.07.2023
Dečak (14) jedva izvukao živu glavu! Ovo je profil mladih zavisnika: Žele da budu prihvaćeni u društvu, takmiče se u…

Agresivni ili povučeni, spavaju dugo ili imaju nesanicu, pozajmljuju novac, kreću se u sumnjivim krugovima, dugo odsustvuju od kuće - ovako izgleda prosečan mladi zavisnik koji konzumira neku vrstu narkotika. Sve počinje tako jer je važno "biti kul u društvu", takmičarski duh u drogiranju postaje dominantan i to je put kojim se kreće... Nažalost, to nije jedini put, mnoga deca u porodici uveliko imaju nekog zavisnika, te samo prekopiraju model, ili se "sami posluže".

Tako je i slučaj dečaka (14) koji umalo nije izgubio život zbog uzimanja narkotika šokirao je Srbiju, naime D.H. iz Niša pronašla je majka bez svesti sa penom na ustima, a kako se nezvanično saznaje, ona je navodno i sama metadonski zavsinik. Brzom reakcijim niških medicinskih službi, lekara UC UKC Niš, dečak je spašen. - Spašen je srećom, ali to što je on sebi mogao da uradi on to ne razume. Nakon što se osvestio postao je i agresivan, hteo je odmah kući.

Niš »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »