Danas NIS uplaćuje pare od besplatnih akcija, a evo kad možete u Poštu po uplatu! Neki uz 600 dinara, mogu dobiti još 7.000!

Blic 24.08.2023
Danas NIS uplaćuje pare od besplatnih akcija, a evo kad možete u Poštu po uplatu! Neki uz 600 dinara, mogu dobiti još…

Kompanija NIS danas će isplatiti dividendu od 121,8 dinara neto za svaku deonicu odnosno oko 600 dinara za pet akcija, koliko su građani dobili od države još pre deset godina. Novac bi na vašim računima u Pošti i nekoj drugoj banci, ukoliko ste se za to i izjasnili, trebalo da bude već od sutra. Procedura je jednostavna, a oni koji do sada nisu podizali novac od dividende, uz novih 600 dinara mogu da dobiju još oko 7.000, a da pritom ne izgube svoje besplatne akcije koje će im i narednih godina donositi

Oni koji imaju više akcija, a nemali broj ih je u međuvremenu kupovao, dobiće od kompanije više od 600 dinara. Kompanija NIS najavila je da će danas isplatiti dividendu i najviši iznos od 2014. kada je isplaćeno 68,19 dinara neto po akciji. Rekordna dividenda rezultat je poslovnih rezultata u prošloj godini, kada je NIS ostvario neto dobit od 92,4 milijarde dinara. Pravo na isplatu dividendi imaju svi akcionari koji su imali akcije NIS 29. juna ove godine.

Povezane vesti »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »