У Београду у склопу Параде поноса данас шетња централним градским улицама

Бета 09.09.2023

"Прајд шетња" централним градским улицама Београда почеће данас у 17.00 из парка Мањеж, где је почетак окупљања заказан за сат раније."Београд Прајд" је најавио да ће окупљени из парка Мањеж, ићи Немањином и улицама Кнеза Милоша и Краља Милана, па Тргом Николе Пашића до Дома Народне скупштине, а затим поново улицом Кнеза Милоша и Немањином до парка Мањеж, где је планиран концерт.

Навели су да током шетње неће бити дозвољене пароле и транспаренти са натписима који нису у складу са вредностима и политикама "Београд Прајда". То, како су указали, укључује поруке мржње на националној, верској или етничкој основи, дискриминацију, увреде, хомофобију, трансфобију..

Окупљање у парку Мањеж почиње у 16.00, а улазни пунктови биће у Улици Краља Милана, код Хотела Москва, на раскрсницви Ресавске и Бирчанинове, на раскрсници Ресавске и Мишарске, и у Улици краља Милана са Трга Славија.

На пунктовима ће, поред полиције, бити лиценцирано обезбеђење, организатори и волонтери и свако ко приступи шетњи и концертима добиће наруквицу неопходну за учешће.

У парку Мањеж је планиран концерт од 19.00 на којем ће наступити Филип Балош, Бејби Моторола, Филарри, Там, Дзипси и Лазар Ћирковић, а најављени су и дрег наступи и ДЈ сетови.

Београд Прајд се одржава под слоганом "Нисмо ни близу" којим се наглашава, како су саопштили организатори, да се ЛГБТИ+ заједница у Србији суочава са насиљем и дискриминацијом, и да њихови захтеви нису испуњени.

(Бета, 09.09.2023)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Друштво, најновије вести »