Posle 15 godina vratila nam se ova bolest: Doktorka iz Tiršove veoma zabrinuta zbog 2 sve češće teške bolesti kod dece: "Dolaze u serijama"

Blic 15.09.2023
Posle 15 godina vratila nam se ova bolest: Doktorka iz Tiršove veoma zabrinuta zbog 2 sve češće teške bolesti kod dece…

"Dve stvari su mi posebno privukle pažnju kod dece. Jedna bolest se 15 godina nije pojavljivala kao problem" kaže dr Snežana Rsovac, specijalista pedijatrije i dečje plumologije DK u "Tiršovoj". Pored standardnih virusa i problema sa alergijom, koji eksplodiraju sa polaskom dece u školu i povratkom u kolektiv, dr Rsovac ističe da se javljaju i dva posebno zabrinjavajuća zdravstvena problema.

Dr Rsovac, koja radi na odeljenju intenzivne nege u dečjoj bolnici u "Tiršovoj" istakla je da su gužve u zdravstvenim ustanovama porasle, ali je i skrenula pažnju na sve učestaliju pojavu velikog kašlja kod dece i na infekcije koje dovode do otkazivanja rada bubrega. - U poslednje tri nedelje smo imali pet "pertusissa", tj slučajeva velikog kašlja kod dece. Još više zabrinjava to što vakcina za taj problem postoji. To su deca koja su ili nisu dobila vakcinu ili je

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »