DS: Računi za komunalije veći za 21 odsto, a gradska vlast se provodi na Divčibarama

Beta 17.09.2023

Demokratska stranka (DS) optužila je danas gradsku vlast u Novom Sadu da se "provodi na Divčibarama", dok građani dobijaju mesečni račun za komunalne usluge koji je za 21 odsto veći u odnosu na prethodni mesec.

"Borbu protiv inflacije i korupcije, a samim tim i protiv svog daljeg siromašenja, građani Novog Sada mogu dobiti samo ukoliko smene sadašnju gradsku vlast koja je, u sprezi sa režimom Aleksandra Vučića i režimskim tajkunima, glavni krivac za neizdrživ rast cena i troškova života u gradu", naveo je DS u saopštenju za javnost.

Ocenili su da su novcem građana Novog Sada nesumnjivo "plaćene" i pozivnice na nedavnu zabavu tabloida "Informer" na Divčibarama, na kojoj su "među najvažnijim i najveselijim" gostima bili "direktor Novosadske toplane, načelnik Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije i doskorašnji gradonačelnik Novog Sada".

Naveli su da je kupovna moć građana Novog Sada u poslednjih 12 meseci opala za više od 20 odsto, po čemu je Novi Sad najgori među gradovima u Srbiji i čitavom regionu.

DS je objasnio da je poskupljenju komunalnih usliga najviše doprinelo poskupljenje daljinskog grejanja za 30 odsto i vode i odnošenja smeća za po 12 procenata.

"Mesečni računi objedinjene naplate za stan površine 60 kvadratnih metara sada su veći za 2.000 dinara nego pre nekoliko meseci, što znači da će novosadski penzioneri, primera radi, samo za komunalne usluge na godišnjem nivou morati dodatno da potroše dve trećine jedne prosečne penzije", piše u saopštenju.

(Beta, 09.17.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »