Milivojević: Četiri godine od slučaja uzbunjivača Obradovića, još uvek se vodi montirana istraga

Beta 20.09.2023

Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević saopštio je danas da se navršilo četiri godine od kada je Aleksandar Obradović, zaposleni u fabrici namenske industrije "Krušik" u Valjevu ukazao na mahinacije sa prodajom oružja u toj fabrici, i dodao da se protiv njega još uvek vodi "montirana" istraga."Prošlo je četiri godine kako je Aleksandar Obradović, uzbunjivač iz Valjeva, kidnapovan sa svog radnog mesta u fabrici Krušik od strane pripadnika bezbednosnih službi zato što je razotkrio teške mahinacije u ovoj fabrici u vezi sa ilegalnom trgovinom oružjem", naveo je Milivojević u saopštenju.

Podsetio je da je Obradović tada sproveden u Centralni zatvor (u Beogradu) i da je protiv njega pokrenuta istraga "bez ikakvog pravnog osnova".

"Ipak pod ogromnim pritiskom javnosti iz Centralnog zatvora prebačen je prvo u kućni pritvor, da bi i ova mera bila ukinuta. Protiv Aleksandra Obradovića i dalje se vodi neka očigledno montirana i od strane režima Aleksandra Vučića dirigovana istraga", dodao je on.

Milivojević je ocenio da je Obradović, umesto da bude odlikovan za ono što je uradio u borbi protiv kriminala i korupcije, "kao žrtva tog progona u nemogućnosti da radi na svom radnom mestu čime mu je ugrožena egzistencija".

Uz Obradovića je poslanik DS istakao i primere inspektorke iz Valjeva Katarine Petrović i inspektora Četvrtog odeljenja beogradske policije Slobodana Milenkovića, Dušana Mitića i Milana Isakova, koji su otkrili "Jovanjicu".

"Srbija svakoga dana pokazuje da svoje heroje neće ostaviti usamljene u borbi protiv mafijaškog režima. Samo ljudi kojima su lično dostojanstvo, dostojanstvo profesije i moralni zakon bedem koji ne napuštaju ni pred najvećim iskušenjima i pritiscima Vučićevog mafijaškog režima, dokaz su da je Srbija bez vladavine mafije moguć i ostvariv cilj", naveo je Milivojević.

(Beta, 09.20.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »