Jovanović Ćuta: Protest protiv nasilja kreće na put, koji na kraju mora da se završi pobedom

Beta 23.09.2023

Poslanik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je večeras da protest "Srbija protiv nasilja" kreće na put "koji na kraju mora da se završi pobedom", i naveo da će sledeći protest biti organizovan u Nišu, a potom i Novom Sadu.

Jovanović je na večerašnjem protestu protiv nasilja u Beogradu upitao sve koji su vladali ili vladaju Srbijom, "da li je iko u ovoj zemlji robijao zbog pljačke građana".

{Related:190923} {Related:190927} "E pa došlo je vreme kada su svi oni koji su pljačkali narod i uništavali sopstvenu zemlju i ljude morati da robijaju", kazao je on. Prema njegovim rečima, mladi su iz Srbije su 90-ih godina bežali od ratova, a danas beže iz države koja je "privatna firma kriminalne organizacije Srpske napredne stranke (SNS)". Kazao je da su političari večeras izašli pred građane kako bi prestavili šta je plan za dalje. "Plan je jednostavan, sve što više ne želi da trpi ovu tiraniju, sve što ne želi da u svojoj zemlji kao rob, od čobanina do akademika, da sve stane na jednu stranu - u odbranu slobode", rekao je Jovanović. {Video1:} Ocenio je da je potrebno ostaviti političke razlike "dok nam gori kuća" i SNS-u poručio da se "pripreme za duge šetnje po zatvorskim krugovima". "Odgovaraće za svaku nestalu reku, za svako dete koje ne može da ide u vrtić, za svaku stabljiku marihuane koju ste posadili u Jovanjici, za epsku pljačku i uništavanje sopstvenog naroda. To je posao koji nismo završili 5. oktobra i nemojte da sumnjate u to", rekao je Jovanović. Glasačima SNS je poručio da opozicija nije njihov neprijatelj i da ih nakon smene aktuelne vlasti "niko više neće gurati u autobuse i pretiti otkazom ako ne glasaju za Aleksandra Vučića".

(Beta, 09.23.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »