Lazović: Klanščak me napada na osnovu natpisa tabloida, a ne onog što je čuo na RTS-u

Beta 02.10.2023

Poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović negirao je danas tvrdnje predsednika Upravnog odbora (UO) RTS-a Branka Klanščeka da je tokom protesta "Srbija protiv nasilja" na kojem je u pink ofarbao tablu na kojoj piše RTS, izrekao i pretnje zaposlenima na javnom medijskom servisu.

Lazović je za Danas rekao da predsednik UO RTS-a, javnog servisa koji bi trebalo nepristrasno da informiše javnost, nije mogao preko RTS-a da čuje šta je rekao na protestu, jer oni to nisu ni izvestili.

"Očigledno je o tome šta mu se ispred zgrade dešava čitao u režimskim tabloidima, koji su zlonamerno preneli da sam ja izrekao neke pretnje", rekao je Lazović.

Šef poslaničkog kluba "Zeleno-levi front" u Skupštini Srbije istakao je i da bi Klanšček, da je došao na protest, čuo ceo govor u kome je prvo pozvao građane da aplauzom pozdrave novinare i zaposlene ove kuće koji rade profesionalno, ali da osude uređivačku politiku, što su i uradili.

"Mi želimo da vi radite u interesu građana. Ne želimo da budete PINK. Vidimo da postajete PINK. To ne želimo. Smatrajte ovo upozorenjem. ‘Želimo da budete slobodni javni servis’, bila je moja poruka na protestu, nakon pozivanja na aplauz za novinare i radnike RTS-a koji odgovorno rade svoj posao", istakao je Lazović.

Prema njegovim rečima, svako ko je bio na protestu, ili se makar informisao sa nezavisnih medija, umesto tabloida, mogao je lako da razume ovaj kontekst.

"Pitanje bezbednosti novinara je zaista osetljivo pitanje kome Zeleno-levi front pridaje najviši značaj, a samo neko potpuno zlonameran ili na zadatku da u ime vlasti izvrće istinu, može pomisliti drugačije", zaključio je Lazović.

(Beta, 10.02.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »