Krkobabić u Adi: Selo Mol je magnet za mlade

Beta 11.10.2023

Ministar za brigu o selu Milan Кrkobabić danas je izjavio da selo Mol u opštini Ada privlači najviše mladih koji žele da se presele iz grada u napuštene seoske kuće.

"Mol je selo iz koga se ne odlazi. U njemu se ostaje i u njega se dolazi. Čak 28 kuća dobilo je nove vlasnike, mlade ljude sa decom. Više nego sigurno je da je Mol magnet za mlade", rekao je Кrkobabić koji je posetio Adu u Srednjobanatskom upravnom okrugu. Posle sastanka sa opštinskim rukovodstvom, Кrkobabić je u selu Mol posetio tročlanu porodicu Čilag koja je, na konkursu Ministarstva za brigu o selu, dobila novac za kupovinu seoske kuće od 94 metra kvadratnih sa okućnicom. {image2}

"Srećni smo! Potrebna su ulaganja na fasadi i unutra, ali brzo ćemo imati domaćinstvo po našoj meri i zdravu sredinu za našeg dečaka", rekli su Silvija i Mikloš Čilag koji su bili podstanari.

Njihove komšije u istom selu su i Ljubica Zarić i Miloš Simendić koji su se uselili u kuću od 108 kvadrata sa oko pet ari placa, a ministrova poseta zatekla ih je u radovima, ali i pripremi venčanja koje je zakazano za subotu.

"Najlepši poklon za venčanje je ova kuća u kojoj počinjemo zajednički život", rekla je Ljubica Zarić koja će se iz Novog sada preseliti u banatsko selo u kome je njen izabranik odrastao. {image3} U selima opštine Ada preko konkursa Ministarstva za brigu o selu do sada je dodeljeno 38 kuća sa okućnicom za mlade ljude koji svoju i budućnost svojih porodica vide na selu.

"Neverovatan broj porodica se nastanio samo u jednom selu. Mi kao opština možemo samo da se radujemo i da im pružimo svaku podršku da se ovde dobro osećaju i da imaju kvalitetan život", izjavio je predsednik opštine Ada Zoltan Bilicki. {image4} Krkobabić i predsednik Akademijskog odbora za selo SANU Dragan Škorić razgovarali su sa meštanima te multietničke opštine u renoviranom Domu kulture koji je pretvoren u multifunkcionalan objekat - sa opštinskom kancelarijom, bioskopskom salom, bibliotekom i čitaonicom.

(Beta, 10.11.2023)

Povezane vesti »

Društvo, najnovije vesti »