Израелска амбасадорка у БиХ одговорила Комшићу: Нисам будала нити сам изманипулисана

Бета 12.10.2023

Амбасадорка Израела у БиХ Галит Пелег оценила је да члан Председништва БиХ Жељко Комшић својом изјавом о дешавањима на појасу Газе индиректно оправдао напад Хамаса на Израел и подржао терористе.

Наводећи да не жели да се меша у компликоване односе у БиХ, Пелег је нагласила да ју је погодило то што је Комшић рекао да се "све мора посматрати у околностима".

"О каквим околностима говори, упоређујући са ИСИС-ом, холокаустом.... Ово није хумано, људско биће то не може да схвати", рекла је Пелег за Радио-телевизију Републике Српске (РТРС).

Коментаришући то што ју је Комшић назвао "будалом", она му је "захвалила на комплименту".

"Хвала му на 'комплиментима' да сам будала и да сам изманипулисана. Знам да нисам ни будала ни изманипулисана", рекла је Пелег.

Додала је да је Израел у стању шока од суботе која је, како је оценила, један од најстрашнијих дана у историји те земље.

"Важно је да смо уједињени и да се носимо са овом ситуацијом јединствено", нагласила је Пелег.

Истакла је да Израел мора да уништи инфраструктуру Хамаса, за који каже да би законом требало да буде проглашен терористичком организацијом у читавом свету.

"Ово није борба само Израела, већ читаве међународне заједнице", поручила је израелска амбасадорка.

Комшић је пре пар дана, говорећи о сукобу између Израела и Хамаса, рекао да су разлози за различите ставове званичника БиХ по питању овог сукоба то што се "спољна политика меша са унутрашњом".

После прве реације амбасадорке Пелег, Комшић је назвао "злонамерном лажљивом будалом или изманипулисаном будалом".

Додао је да верује да она "спада у другу катергорију".

"Тај перверзњак који вас је наговорио на ову лаж и глупост, јер очигледно нисте ни погледали ни послушали моју изјаву, а којем је новац важнији од чињенице да га зарађује са следбеницима оне политике и идеологије која је учествовала у холокаусту над вашим народом, проблем је ваше државе", рекао је Комшић.

(Бета, 10.12.2023)

Повезане вести »

Кључне речи

Друштво, најновије вести »