Стефановић: Изјава Боровића је стратегија за одбрану оптуженог, инсистираћу на максиналној казни

Бета 13.10.2023

Главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић је изјавио да, "с обзиром да је право на одбрану неприкосновено, данашња изјава адвоката Боровића није ништа друго, него део стратегије за одбрану оптуженог".

"Више јавно тужилаштво у Београду је, поводом случаја против Миљане К. и Владимира К, све што је имало да саопшти, навело у подигнутој оптужници против ових лица. Сада чекамо даљу одлуку суда", рекао је Стефановић за агенцију Бета.

Он је навео да се тужилаштво неће бавити коментарисањем оваквих и сличних изјава, већ ће наставити да се бави искључиво својим послом.

"Упркос притисцима одбране, наставиће да инсистира на максималној казни предвиђеној законом за родитеље кривично неодговорног детета које је 3. маја у Основној школи 'Владислав Рибникар' убило десет људи од којих је деветоро деце и ранио још шест од којих су петоро такодје деца", рекао је Стефановић.

Адвокат Боривоје Боровић је данас изјавио да је Стефановић непосредно пре оптужења одлазио у београдски Централни затвор и претио његовом брањенику Владимиру Кецмановићу, оцу дечака који је починио злочин у основној школи "Владимир Рибникар", да прихвати споразум о признању кривице и то уз казну од 12 година затвора, или ће оптужити његову супругу, а малолетну ћерку послалати у хранитељску породицу.

 

(Бета, 10.13.2023)

Повезане вести »

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Хроника, најновије вести »