Stamatović (Zdrava Srbija): Kroz 'Narodni pokret za državu' do decentralizacije i regionalizacije

Beta 24.10.2023

 Lider stranke Zdrava Srbija (ZS) Milan Stamatović smatra da bi ZS mogla da se kroz najavljeni "Narodni pokret za državu" izbori za svoje ciljeve - decentralizaciju i regionalizaciju.

"Smatram da kao deo tog pokreta mogu da rešim ta pitanja i da se uhvatim u koštac s važnim, nacionalnim pitanjima", rekao je za televiziju N1 Stamatović, predsednik Opštine Čajetina.

Kazao da će taj pokret, po najavama, "biti najverovatnije formiran pre raspisivanja izbora", te da je ZS dobila ponudu da mu pristupi.

Naveo je da vladajuća SNS "pregovara s partijama za koje pretpostavlja da mogu da doprinesu nacionalnom jedinstvu" i dodao da je to bio osnovni motiv ZS da prihvati razgovor.

Rekao da on, kao odgovoran, nema pravo da se ponaša kao većina njegovih kolega iz opozicije koji, kako je naveo, nemaju neke ozbiljne funkcije i mogu da pričaju šta hoće.

"Kritikovao sam neke loše poteze Vlade i ministara i u tim mojim kritikama i opredeljenju da promenimo nešto smo i uspeli", rekao je Stamatović.

Naveo je da sada predstoje izbori, i da se politička scena u Srbiji "prepakuje", te da,kako je dodao, najjači gledaju kako da svoj uspeh uvećaju i svoj procenat poprave, a naravno to čini i opozicija.

Dodao je da nije "u istoj poziciji kao kolege iz opozicije"jer on vodi jednu lokalnu samoupravu i ne može da se ponaša neodgovorno.

Upitan da li u Pokret ulazi zbog lokalnih izbora naredne godine, kazao je da gleda u budućnost i da SNS može da prebaci sigurne glasove sa druge strane i da izgubi.

"Ali ako su podeljene sada opštine, pa za mart kada padaju redovni izbori, ostane 70 opština, SNS može, s obzirom na svoju poziciju, da u Čajetinu prebaci dobar deo birača i da na taj način pobedi što je potpuno legitimno", kazao je on.

Po njegovim rečima, SNS može da neke svoje sigurne glasače, možda iz Užica ili s drugog mesta, prebaci u Čajetinu i da ZS i uz dobru podršku svojih građana može da izgubi uzbore zbog tih ljudi sa strane.

"I zato mi malo dugoročno gledamo: šta bi se desilo da mi kao jedina lokalna samouprava budemo protivnik jednoj mašineriji koja ima sve poluge vlasti da nas prosto oduva sa političke scene", rekao je Stamatović

(Beta, 10.24.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »