Kozma za Betu: Ne može se očekivati da Skupština bude bolja od režima

Beta 26.10.2023

Narodni poslanik Robert Kozma iz Zeleno levog kluba izjavio je da se ne može očekivati od Skupštine da bude bolja od vladajućeg režima, a da je vladajući režim ovaj saziv pretvorio u protočni bojler vlasti.

"Takva je bila svaka sednica skupštine sa preko 30, 40, a sada i 60 tačaka dnevnog reda koje nisu povezane, a uvek spojene u načelnu raspravu kako bi opozicija imala što manje vremena da komentariše i predlaže svoje politike. I to je ključno, zapravo se vlast plaši da opozicija ima vreme da predlaže i ukaže građanima kako može biti mnogo mnogo bolje", rekao je Kozma za agenciju Beta.

Na pitanje da li se opozcija u ovom sazivu dobro organizovala, Kozma je rekao da je Zeleno levi front iskoristio sve skupštinske mehanizme koji su mu bili na raspolaganju.

"Od traženja obaveštenja, postavljanja poslaničkih pitanja ministrima i vladi, pokretanja postupka interpelacije ministra, traženja ocene zakona od Ustavnog suda, do predlaganja naših zakona kao što je Predlog zakona o kontrolisanoj zakupnini kojom bi se rešila stambena kriza u svim većim gradovima", rekao je Kozma i istakao da je na građanima da procene da li su radili dobro.

Poslanik Zeleno levog fronta Robert Kozma koji je u ovom sazivu bio poslanik prvi put dodao je da ima volju da nastavi taj posao.

"Nema odustajanja, jer ne radi se o tome kako se mi osećamo, već treba da se smeni ovaj kriminalni režim", rekao je Kozma za Betu.

(Beta, 10.26.2023)

Povezane vesti »

Društvo, najnovije vesti »