Potpisan Protokol o saradnji Ministarstva kulture i Ministarstva prosvete: " Kultura je oduvek bila važan deo procesa obrazovanja"

Blic 27.10.2023
Potpisan Protokol o saradnji Ministarstva kulture i Ministarstva prosvete: " Kultura je oduvek bila važan deo procesa…

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović i potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković potpisale su danas na Sajmu obrazovanja i nastavnih sredstava Protokol o saradnji dva ministarstva, u cilju da kultura bude u većoj meri dostupna mladima, kao i da se unaprede i implementiraju digitalni multimedijalni kulturni vodiči, aplikacije, platforme i druga multimedijalna rešenja iz oblasti kulture i umetnosti kao pomoćno nastavno sredstvo.

Nakon popisivanja Protokola na štandu Ministarstva prosvete Đukić Dejanović je rekla da je Srbija država čije je kulturno nasleđe izuzetno bogato i da je kultura oduvek bila važan deo procesa obrazovanja. „Važno je da svi u sistemu obrazovanja, ne samo deca osnovnih i srednjih škola, već i svi nastavnici, učitelji i roditelji posvete veću pažnju kulturnim događajima, našoj tradiciji, istoriji, našim vrednostima i našoj umetnosti, jer onaj ko u okviru obrazovanja i

Pročitajte još

Ključne reči

Komentari

Beograd, najnovije vesti »