Dveri: Koalicija NADA je navela da je bolje da na izbore patriotska opozicija ide u dve kolone

Beta 31.10.2023

Najvažniji zadatak patriotske opozicije na sledećim izborima je zaustavljanje primene francusko-nemačkog sporazuma o priznanju lažne države Кosovo koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio u Briselu i Ohridu, a nedavno pod pritiskom zapadnih centara moći iznova potvrdio spremnost na njegovu primenu, saopšteno je danas iz pokreta Dveri.

Dveri ističu da su se "na sastanku lidera patriotske opozicije" založili za "zajednički nastup u jednoj izbornoj koloni svih političkih snaga koje su protiv novog zapadnog ultimatuma i smenu aktuelne vlasti na svim nivoima".

"Кolege iz koalicije NADA pozvale su se na istraživanja javnog mnjenja po kojima je bolje da idemo u dve kolone. Sve druge spekulacije koje su se pojavile u javnosti su izmišljotine. Bez obzira na ovu činjenicu patriotska opozicija je pokazala puno jedinstvo u onome što je najvažnije, a to je zajednička saradnja posle izbora u borbi za očuvanje КiM u sastavu Srbije", navodi se u saopštenju Dveri.

U saopštenju se navodi da, bez obzira da li će parlamentarne stranke "patriotske opozicije" na izbore izaći u jednoj ili više kolona, "zajednička saradnja oko odbacivanja ovog novog zapadnog ultimatuma je neupitna i pre i posle izbora".

Iz Dveri navode da "ostaju potpuno otvoreni za dalje širenje nacionalnog okupljanja i uključenje i drugih parlamentarnih i vanparlamentarnih političkih stranaka, patriotskih udruženja i pojedinaca".

(Beta, 10.31.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »