Brnabić razgovarala sa predstavnicima Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti

Beta 17.11.2023

 Tokom sastanka sa premijerkom Anom Brnabić, predstavnici Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije su u "konstruktivnom dijalogu" izneli stav da u okviru postojećeg povećanja zarada postoji prostor kako bi se dodatno poboljšao položaj nemedicinskog kadra u zdravstvenim ustanovama, saopšteno je danas.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, predstavnici sindikata su naglasili da je "ovo pitanje veoma važno", i da "postoje modaliteti kako bi ono moglo da bude rešeno".

"Predsednica Vlade Srbije složila se sa ovim predlogom i istakla otvorenost Vlade za dalje razgovore, naglašavajući da su svi napori usmereni ka postizanju boljih uslova rada i poboljšanju kvaliteta zdravstvenih i socijalnih usluga", navodi se u saopštenju.

Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost" saopštio je ranije danas da traži povećanje plata za zdravstvene radnike i najavio protest zaposlenih za četvrtak 23. novembar na Trgu Nikole Pašića u Beogradu.

Kako su saopštili, zajedno sa kolagama iz Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, oni već šest meseci traže jedinstvenu cenu rada i nove koeficijente za zaposlene.

(Beta, 11.17.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »