Gavrilović (BIRODI): Od 27 sati u centralnim informativnim emisijama, Vučiću više od trećine

Beta 11.12.2023

Direktor Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) Zoran Gavrilović izjavio je danas da je monitoring centralnih informativnih emisija, koje je ta organizacija sprovela u novembru, pokazao da je od ukupnih 27 sati programa o svim političkim akterima, 37 odsto vremena pripalo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Gavrilović je za televiziju N1 rekao da je Vučić u tim emisijama 88 odsto vremena prikazan pozitivno.

Dodao je da je predsednica Vlade Srbije bila prikazana šest odsto vremena, a Vlada Srbije u celini 21 odsto.

"Srpska napredna stranka (SNS) 10 odsto i 59 odsto pozitivnog vremena, Socijalistička partija Srbije 3,3 odsto i 94 odsto pozitivnog. Vlast je, dakle, zauzela više od dve trećine vremena", kazao je Gavrilović.

Kod opozicije, prema njegovim rečima, najviše vremana je imala lista "Srbija protiv nasilja" 9,2 odsto od čega je 46 odsto bilo pozitivno, slede koalicija "Nacionalno okupljanje" sa 3,4 odsto sa 84,1 odsto pozitivno, koalicija NADA sa 2,8 odsto, "Dobro jutro Srbijo" sa 0,9 odsto i Narodna stranka sa 0,6 odsto vremena.

"Trend je da imamo dominantnu vlast koja je pozitivno predstavljena. Prosto imamo jednu promociju vlasti, a sa druge strane imamo negativan stav prema proevropskoj opoziciji i marginalizaciju stranaka koje su desna opcija koja bi mogla da uzme glasove SNS-u", kazao je Gavrilović.

(Beta, 12.11.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »