Agencija za privatizaciju Kosova preuzela kontrolu nad hotelom u Banjskoj koji je vlasništvo Trepče

Beta 19.12.2023

Kosovska agencija za privatizaciju (KAP) je večeras potvrdila da je preuzela kontrolu nad hotelom u Banjskoj, u opštini Zvečan, koja je vlasništvo "Trepče", odnosno kompanije "D.P. Trepča Standard".

"Zemljište i bivši objekat (renoviran bez dozvole od strane lica nepoznatog KAP-u) vlasništvo su D.P Trepča Standard, sa sedištem u Severnoj Mitrovici, koja je pod nadležnošću KAP-a", kaže se u saopštenju.

Navedeno je da je KAP "posle stvaranja uslova i pristupa i saznanja da je u ovim objektima bilo i nelegalnih aktivnosti, uz pomoć policije stavio imovinu pod svoju upravu".

"Pre no što su te mere preduzete, KAP je pokušala da stupi u kontakt sa strankama koje su do sada koristile ove objekte, ali nije uspela da ih identifikuje niti kontaktira", piše u saopštenju.

Policija je pomagala službenicima KAP-a, kazao je vršilac dužnosti direktora policije za Sever Veton Eljšani i dodao da tokom akcije nije bilo nikakvih problema.

Petković: Kosovska policija bespravno isterala radnike 'Rajske banje' u opštini Zvečan

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je danas da je Kosovska policija upala u kompleks "Rajska banja" u opštini Zvečan i potpuno bespravno isterala radnike koji rade na održavanju tog hotela i restorana.

"Politički ekstremisti u Prištini uživaju u zlostavljanju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a posebno to vole da rade na naše velike nacionalne i verske praznike", stoji u saopštenju.

Dodaje se da je Srbima je na taj način još jednom iz Prištine poručeno da nemaju pravo na razvoj svojih lokalnih zajednica, niti pravo na posao i socijalnu sigurnost.

"Osim što su ovom demonstracijom sile još jednom napadnuta kolektivna prava srpskog naroda, prekršeno je i u današnjem svetu neprikosnoveno pravo na nepovredivost imovine, jer ekstremisti iz Prištine i opštinama i Srpskoj pravoslavnoj crkvi i privatnim licima na severu pokrajine sad već svakodnevno, bez ikakve zadrške i potrebe da se za to pravdaju, na najbezočniji način povređuju i otimaju imovinu", navodi Petković.

Priština je i na taj način, dodao je on, potvrdila svoju nameru sveobuhvatne okupacije severa Kosova i Metohije i poručila da Srbija nema pravo da na bilo koji način pomaže svom narodu, "budući da je turističko-rekreativni kompleks 'Rajska banja' jedna od strateških investicija Beograda na severu Kosova i Metohije".

(Beta, 12.19.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »