BIRODI: REM odbio da dostavi podatke, traži se intervencija Poverenika

Beta 29.12.2023

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) saopštio je danas da će pokrenuti postupak protiv Regulatornog tela za elektronske medije (REM) pred Poverenikom za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, jer im suprotno zakonu, nisu dostavili sve podatke monitoringa televizija tokom izborne kampanje.

BIRODI je u saopštenju naveo da je od REM, kroz zahtev za pristup informacijama od javnog značaja, tražio da im dostavi bazu koja sadrži podatke o monitoringu pružalaca medijskih usluga (televizija) tokom kampanje za parlamentarne izbore.

"Izbegavajući da primeni Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, REM je kao odgovor BIRODI-ju poslao link parcijalnog izveštaja uz obrazložene da REM ne poseduje druge podatke, sem onih koji su obrađeni u navedenom izveštaju", navodi se u saopštenju.

BIRODI je dodao da će taj odgovor REM biti pridružen dokumentaciji u okviru predmeta pri Republičkom tužilaštvu za organizovani kriminal, koji je formiran na osnovu izveštaja te organizacije o radu republičkog regulatora.

(Beta, 12.29.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »