Ђилас о изјавама Вучића: У пет реченица најмање пет неистина

Бета 07.01.2024

Лидер Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас вечерас је одбацио наводе председника Србије Александра Вучића о децембарским изборима и оценио да је у пет реченица успео да изнесе најмање пет неистина.

Ђилас чији ССП је део опзиционе коалиције "Србија против насиља" је за београдски лист "Данас" казао да ретко коментарише Вучићеве речи јер је "то апсолутно бесмислено" и оценио да "Шешељ избија из сваке реченице српског Лукашенка".

Вучич је пре подне на ТВ Пинк, на питање о штрајку глађу потпредседнице ССП Маринике Тепић и изјавама о њему, казао да су те "празне и патетичне приче биле одвратне" и оценио да су децембарски избори били "заиста најчистији икада, са најмање приговора и жалби".

Говорећи о томе да ли би опозиција требало да прихвати мандате и  изјави Ђиласа да би можда требало то да ураде, казао је да је Ђилас "довољно лукав да зна да је одбијање мандата будалаштина".

"Ја о њему све најгоре мислим, о његовој владавини, моралу, пљачкању Србије, а да ли је глуп за ове ствари - није глуп", рекао је Вучић.

Лидер ССП је казао да су "бескрупулозне лажи и оптуживање противника за ствари које управо он (Вучић) и Српска напредн странке раде, модел који радикали примењују од када постоје".

У пет реченица, како је навео, Вучић је успео да изнесе најмање пет лажи: "да су избори били никад поштенији, да је Ђилас пљачкао Србију, да је Ђилас слагао да не могу да се одбију мандати".

Казао је да ту спада и да од тога зависи да ли странке добијају новац од државе, као и да је "направио мрежу својих медија за притисак"…

"О томе какви су били избори, говоре извештаји свих посматрачких мисија, како страних тако и домаћих. Медијска тортура, неравноправност, притисци, куповина гласова, лажни – фантомски бирачи у Београду и не само у Београду", казао је Ђилас.

Сумирао је да су зато "избори су били класична пљачка", пренето на сајту "Данаса".

Ђилас је напоменуи да би он одавно био у затвору да је украо и један евро.

"И све ово, и лажи о Мариники Тепић, Вучић је изговорио на Божић када је, како је сам рекао, пазио да никога не вређа. Шта би тек рекао да није пазио.…", казао је он.

(Бета, 01.07.2024)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »