Profesor psihologije Baucal: Vučić je osmislio izbornu krađu, učiniće sve da sakrije tragove

Beta 11.01.2024

Profesor psihologije na Filozofskom fakultetu Aleksandar Baucal izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić vrlo svesno i sa namerom osmislio izbornu krađu i da će zato učiniti sve da sakrije tragove onoga što se desilo.

"Puno ljudi je moralo da učestvuje u krađi ovih razmera. Siguran sam da veliki broj njih nije srećan zbog toga i da su to činili pod pritiskom. Bilo bi dobro kada bi se obezbedilo tim ljudima da uz zaštićeni identitet svedoče o nepoštenju najpoštenijih izbora i da tako spasu svoju savest", rekao je Baucal, u intervuu za NIN, povodom tvrdnji vlasti da su ovo bili najpošteniji izbora do sada.

On je ocenio da "ne treba da se očekuje da će bez pritiska od strane građana vlast da promeni način svog delovanja".

"Pošto smo pali tako nisko da u 21. veku nemamo slobodne i fer izbore, nema druge opcije nego da se ostvari što šire ujedinjavanje različitih aktera kako bi se pritisak na vlast povećao. Mislim da za nas nije presudno na koje sve načine će vlast probati da nas obeshrabri, već kako svako od nas može da doprise stvaranju neke vrste pokreta otpora", naglasio je Baucal.

On je naveo i da "nema smisla da narednim generacijama ostavimo ovakvo društvo u kojem ne postoje ni uslovi za slobodne i fer izbore".

(Beta, 01.11.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »