Profesori i aktivisti obišli studenta u kućnom pritvoru u Studentskom domu u Beogradu

Beta 14.01.2024

Predstavnici studentskog pokreta "Borba" i profesori Univerziteta u Beogradu posetili su danas studenta Dimitrija Radovanovića, koji se nalazi u kućnom pritvoru u Studentskom domu Patris Lumumba u Beogradu.

Dimitrijević je uhapšen 24. decembra nakon protesta opozicije ispred Skupštine Beograda, nakon čega mu je određen pritvor, a tužilaštvo ga tereti za nasilničko ponašanje.

On se, kako se može videti na snimku objavljenom na profilu Čuvari vatre na društvenoj mreži Iks, na kratko obratio novinarima iz Studentskog doma, navodeći da ne zna koliko njegov kućni pritvor može da traje.

"Može da bude 10 dana, može dva meseca i 15 dana, sve zavisi. A može i pet meseci", rekao je Dimitrijević, dodajući da je dobro i da su mu bile dozvoljene posete.

Njega su danas, između ostalih, obišli profesori Miodrag Jovanović, Oliver Tošković, Aleksandar Baucal, predstavnik "Borbe" Pavle Cicvarić, kao i predstavnici stranke Zeleno-levi front Robert Kozma i Biljana Đorđević, koja je takođe univerzitetski profesor.

Više od 30 osoba je uhapšeno nakon protesta koji je ispred Skupštine Beograda organizovala opoziciona lista "Srbija protiv nasilja" 24. decembra zbog, kako tvrde, izborne krađe, kada su porazbijani prozori i stakla na vratima te zgrade.

Opozicija tvrdi da su napad na zgradu i policiju koja se nalazila unutra izveli "ubačeni elementi", kao i da studenti koji su uhapšeni uopšte nisu učestvovali u tome.

(Beta, 01.14.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »