SSP: Niko nije zaštitio decu u vrtićima i školi pored izgorelog tržnog centra

Beta 24.01.2024

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da se u blizini tržnog centra koji je izgoreo na Novom Beogradu nalaze dva vrtića i osnovna škola, koje, kako tvrde, niko nije obavestio kako da zaštite decu od zagađenja.

Funkcionerka SSP Novi Beograd Vanja Sladojević navela je u saopštenju da građane do 12 sati, odnosno nekoliko sati nakon što se dogodio požar, niko nije obavestio kako da postupaju dok se dim sa zgarišta širi gradom.

"Ovu vlast bezbednost i zdravlje Novobeograđana ne interesuju što dokazuje da novoizgrađena vatrogasna stanica na najmnogoljudnijoj opštini nije izgrađena po potrebama Novog Beograda, već kao rezultat dilova sa investitorima, pa nema dovoljno vozila da se adekvatno i urgentno reaguje", ocenila je Sladojević.

Požar koji je rano jutros izbio u Kineskom tržnom centru na Novom Beogradu lokalizovan je, a po dosadašnjim informacijama, u tom incidentu nije bilo povređenih, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

U gašenju požara u Ulici Jurija Gagarina učestvovalo je 76 vatrogasaca-spasilaca sa 25 vatrogasnih vozila, dok su pripadnici Helikopterske jedinice MUP Srbije, sa tri helikoptera, u 37 naleta izbacili ukupno 71 tonu vode.

Prema poslednjem saopštenju MUP, u toku je dogašivanje požara.

Tokom podneva oglasio se i gradski Zavod za javno zdravlje koji je naveo da je povećana koncentracija zagađujućih čestica u mnogim delovima Beograda zbog čega je preporučio građanima koji vide ili osete dim "da zatvore prozore i izbegavaju boravak na otvorenom".

(Beta, 01.24.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »