Lazović (ZLF): U Strazburu se branila Srbija, patriotizam je kada kažete da su izbori pokradeni

Beta 08.02.2024

U Strazburu se danas branila Srbija i pravi patriotizam je kada kažete da su izbori pokradeni, rekao je kopredsednik Zeleno levog fronta Radomir Lazović, nakon što su poslanici Evrpskog parlamenta usvojili Rezoluciju o situaciji u Srbiji posle decembarskih izbora.

Lazović, koji je sa više predstavnika opozicione koalicije "Srbija protiv nasilja" bio u Strazburu je to poručio premijerki i predsedniku Srbije Ani Brnabić i Aleksandru Vučiću.

Brnabić i Vučić, uz pomoć režimskih medija, pokušavaju da prikažu da su oni koji sarađuju sa EU na razrešenju ove krize izdajnici, ali im poručujem da se danas u Strazburu branila Srbija i da je pravi patriotizam kada kažete da su izbori pokradeni, izjavio je on za N1.

Evropski parlament Rezolucijom poziva na sprovođenje nezavisne međunarodne istrage neregularnosti na decembarskim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima u Srbiji, sa posebnim akcentom na beogradske izbore.

Lazović, čiji Zeleno levi front je deo koalicije "Srbija protiv nasilja" je naglasio da se u Strazburu branila volja ljudi da žive u Srbiji.

"Ljubav prema zemlji je kada kažete da se desila ozbiljna krađa izbora, patriotizam je kada radite na tome da Srbija izađe iz ove ozbiljne krize i kada u svetu i EU, čiji član želimo da postanemo, tražite saveznike i prijatelje", kazao je on.

Kako je ukazao, patriotizam je i kada branite reke od njihovih rođaka i biznismena, kada ukazujete na socijalne i ekonomske nejednakosti.

Patriotizam je, "pre svega kada branite demokratiju, što smo mi danas radili u Strazburu“, istakao je Lazović, koji je prisustvovao sednici EP.

Kopredsednik Zeleno-levog fronta je podvukao da Srbija u evropskim partijama i u Evropskoj uniji ima prijatelje.

"Poručio sam im da računamo na njih u daljem razvoju situacije i da oni treba da računaju na Srbiju. Mi (opozicija) smo se obratili svim domaćim sudovima, tužilaštvu i policiji, ceo svet je video izbornu krađu, pa neka je vide i naše institucije“, poručio je on.

(Beta, 02.08.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »