Đilas: Brnabić nema na šta da podnese ostavku, mandat Vlade prestao kad i mandat Skupštine

Beta 09.02.2024

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da dosadašnja premijerka Ana Brnabić "nema na šta da podnese ostavku" jer je po njegovim rečima, mandat Vlade prestao istovremeno kad i mandat parlamenta koji ju je izabrao.

Brnabić je ranije danas, povodom Rezolucije Evropskog parlamenta (EP) kojom se traži sprovođenje međunarodne istrage parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora u Srbiji, izjavila da bi istog trenutka podnela ostavku kad bi joj neko kao predsednici Vlade Srbije, uputio takav zahtev.

"Ona zaista ne razume da je zahtev podnet i da nema na šta da podnese ostavku jer mandat Vlade prestaje prestankom mandata Narodne skupštine koja ju je izabrala. Poražavajuće", napisao je Đilas na društvenoj mreži Iks.

 

Nikezić (SSP): Brnabić treba da podnese ostavku zbog korupcije i pljačke, a ne zbog rezolucije EP

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić ocenio je danas da je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić trebalo da podnese ostavku zbog "sistemske korupcije i pljačke" u Srbiji, a ne, kako je najavila, ako dođe do međunarodne istrage o izborima održanim 17. decembra.

"Zbog te korupcije i pljačke ste odavno morali da podnesete ostavku, a ne zbog evropske rezolucije i međunarodne istrage, koja će samo potvrditi da ste, na očigled celog sveta, uhvaćeni u nezapamćenoj izbornoj krađi", naveo je Nikezić u saopštenju.

Komentarišući ocenu Ane Brnabić, da se rezolucijom Evropskog parlamenta o izborima ukida suverenitet Srbije, Nikezić je naveo da se suverenitet ne ukida ni kada građani Srbije tuže državu, iscrpe sve domaće pravne lekove, pa se obrate Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

"Isto tako, kada se građani žale na očiglednu izbornu krađu vlasti i iscrpe sve domaće pravne lekove, od GIK i RIK, preko Višeg i Ustavnog suda, na kraju se obrate i Evropskom parlamentu u Strazburu. Pa da li se rezolucijom Evropskog parlamenta iz Strazbura ukida suverenitet Srbije? Opet ne", naglasio je Nikezić.

Prema njegovim rečima, suverenitet Srbije ukinula je aktuelna vlast "sistematskom korupcijom i pljačkom".

"Nažalost, suverenitet Srbije ste ukinuli upravo vi, i to sistemskom korupcijom i pljačkom svega vrednog: od srpskih prirodnih bogatstava i javnih preduzeća, preko državne kase i novčanika građana, pa sve do glasova na izborima", ocenio je potpredsednik SSP.

(Beta, 02.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »