Prvi put upotrebljen moćni "cirkon"? Ukrajinci kažu da su našli ostatke u napadu na Kijev, Putin tvrdi: Niko drugi nema takvo oružje (video)

Blic 13.02.2024
Prvi put upotrebljen moćni "cirkon"? Ukrajinci kažu da su našli ostatke u napadu na Kijev, Putin tvrdi: Niko drugi nema…

Naučno-istraživački institut za sudsko-medicinsku ekspertizu koji vodi vlada u Kijevu naveo je u objavi na Telegramu da su ostaci pronađeni nakon napada na ukrajinsku prestonicu 7. februara ukazali na upotrebu hipersonične krstareće rakete "cirkon" od strane ruske vojske, prenosi Si-en-en.

- Oznake na delovima i fragmentima, identifikacija komponenti i delova, kao i karakteristike relevantne vrste oružja ukazuju na prvu upotrebu "cirkona" u borbi - saopštio je institut, koji je deo ukrajinskog ministarstva pravde. Pored objave na Telegramu objavljen je i video koji prikazuje desetine komada krhotina za koje se veruje da su od nove rakete. Ukrajinske vlasti su saopštile da su četiri osobe poginule, a da je 38 povređeno u Kijevu tokom napada 7.

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »