"Kriterijumi se ispune vrlo retko": Igor Jurić za Blic TV otkrio zašto se sistem "Pronađi me" nije aktivirao za decu nestalu prethodnih dana (video)

Blic 13.02.2024
"Kriterijumi se ispune vrlo retko": Igor Jurić za Blic TV otkrio zašto se sistem "Pronađi me" nije aktivirao za decu nestalu…

U poslednjih nekoliko dana bilo je nekoliko slučajeve dece o čijim nestancima smo čitali kroz apele porodica, objavljenih na društvenim mrežama. Mnogi se pitaju zašto se nijednom nije oglasio sistem “Pronađi me”, srpski pandan američkom modelu za efikasno pronalaženje nestale dece - “Amber Alert”.

Ko pokreće sistem "Pronađi me", u kojim slučajevima se on aktivira i na koje sve načine se javnost obaveštava o nestanku deteta, za Blic televiziju govorio je Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić" i Centra za nestalu i zlostavljanu decu. Igor Jurić je istakao da nije svaki nestanak razlog za aktivaciju sistema i dodao da se on zapravo veoma retko aktivira. - Možete i sami zaključiti da sva nestala deca koja su u tom momentu bila, su vrlo brzo i pronađena.

Tijana Jurić »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »