Misija Saveta Evrope: Vučić rekao da saradnja omogućava reforme i unapređenje demokratije

Beta 21.02.2024

Misija Saveta Evrope u Srbiji je saopštila da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas primio novog šefa Misije Janoša Babića.

Misija je prenela da je Vučić "iskoristio priliku da zahvali Savetu Evrope na saradnji koja Srbiji omogućava pristup stručnom znanju, velikom iskustvu i resursima ove organizacije, što omogućava Srbiji da efikasnije radi na reformama i unapređenju demokratskih procesa".

Šef Misije je zahvalio na dosadašnjoj saradnji sa vlastima i organima Srbije, i istakao da je cilj da se tokom njegovog mandata nastave postojeći i započnu novi projekti uz podršku Saveta Evrope, za dobrobit svih građana Srbije.

Babić koji je na dužnost stupio 1. februara, mađarski diplomata je s radnim iskustvom u regionu i u Savetu Evrope.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić se u ponedeljak sastao s Babićem i preneo mu, kako je saopštilo Ministarstvo, stavove Srbije o "neprihvatljivosti zahteva tzv. 'Kosova' za članstvo u Savetu Evrope" i izrazio zahvalnost svim državama članicama Saveta koje su pokazale razumevanje za stavove Srbije.

Dačić je izrazio zadovoljstvo zbog podrške Saveta Evrope Srbiji duže od 20 godina i istakao da je Srbija posvećena i istrajna u primeni vrednosti te organizacije.

(Beta, 02.21.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »