Vučić razgovarao sa predstavnicima Američko-jevrejskog komiteta, čestitao pobedu Subijantu

Beta 22.02.2024

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima Američko-jevrejskog komiteta za javne poslove (AIPAC) da je u teškim vremenima potvrđeno prijateljstvo između Srba i Jevreja.

Vučić je na svom Instagramu objavio da je sa predstavnicima AIPAC-a imao dobar sastanak o važnim temama.

"Razgovarali smo o brojnim temama – od aktuelnih strateških i geopolitičkih rizika i izazova do ekonomske saradnje, kao i o različitim perspektivama i nalaženju zajedničkih platformi za saradnju i izgradnju partnerstva u brojnim oblastima", napisao je predsednik u objavi.

Vučić je da danas telefonom čestitao pobedu na predsedničkim izborima ministru odbrane i predsedničkom kandidatu Indonezije Prabovu Subijantou.

Vučić je na Instagramu objavio da je sa Subijantom razgovarao o jačanju partnerstva između dve države i načinima saradnje u brojnim oblastima od zajedničkog interesa.

"Iskoristio sam priliku da pozovem uvaženog sagovornika da poseti Srbiju, što je on i prihvatio, kako bismo ostvarili još veći napredak u bilateralnim i ekonomskim odnosima", naveo je predsednik u objavi.

U Indoneziji su 14. februara održani predsednički, parlamentarni i lokalni izbori na koje je bilo pozvano skoro 205 miliona birača, što je najveći izborni dan na svetu.

Subijanto (72), general sa kontroverznom vojnom prošlošću, dobio je 56,89 odsto glasova, bivši guverner Džakarte, Anijes Basvedan 25,27 odsto i guverner Jave, Gandžar Pranovo 17,84 odsto.

(Beta, 02.22.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »