Prijava za Hemofarmov mentorski program za žene 'Jedinstvena i važna' do 10. marta

Beta 28.02.2024

Kompanija Hemofarm drugu godinu zaredom pokreće mentorski program "Jedinstvena i važna", namenjen ženama u biznisu sa područja Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a prijava traje do 10. marta saopštila je danas ta firma.

Kao kompanija u kojoj, kako je navedeno, 62 odsto liderskih pozicija zauzimaju žene, Hemofarm je posvećen da i ove godine podrži i razvija žensko liderstvo u okruženju, pa zainteresovane mogu da se prijave na sajtu projekta "Jedinstvena i važna", a nakon procesa selekcije, odabira mentorina i kreiranja mentorskih parova, mentorski program započeće sa radom sredinom aprila. Direktorka za ljudske resurse u STADA grupi za istočnu Evropu Irina Skitjajeva istakla je da je taj projekat od izuzetnog značaja i za mentorke i mentorine.

"Mentorstvo nije sasvim nov pravac, ali sada poprima različite oblike i izlazi van granica kompanija, stvarajući dodatnu vrednost u razvijanju kulture. Ovaj program otvara mnogo mogućnosti za učenje, razvoj i razmenu, daje potpuno novu perspektivu i na kraju podržava organizacioni, profesionalni i lični rast", ocenila je Skitjajeva, koja je i sponzorka i mentorka programa. {image2}

Svetlana Stefanović, jedna od prošlogodišnjih mentorina, izjavila je da joj je program "Jedinstvena i važna" dao širinu da na različite životne situacije i okolnosti odgovori iz različitih perspektiva.

"Ritam današnjeg života, kako ličnog, tako i profesionalnog, ne ostavlja mogućnost da sve naučite iz sopstvenih grešaka, jednostavno je dobro imati 'spremne' različite pristupe za različite situacije", rekla je ona.

Partnerka za edukaciju i upravljanje talentima u Hemofarmu i jedna od inicijatorki samog programa Jovana Živković rekla je da su kroz prethodni mentorski ciklus stvorene "nezaboravne uspomene, koje su inspirisale promene, što je dodatno uticalo da se nastavi sa ovim jedinstvenim programom".

Mentorski program trajaće šest meseci, tokom kojih će sedam liderki iz Hemofarma mentorisati sedam odabranih učesnica programa koje su se prijavile, i sa njima podeliti svoja iskustva i znanja i pomoći im savetima da naprave važan korak u svom karijernom razvoju.

(Beta, 02.28.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »