Alimpić (GIK Beograda): Pod nepromenjenim uslovima nema smisla ni učestvovati na izborima

Beta 13.03.2024

Stalni član Gradske izborne komisije (GIK) Beograda Zoran Alimpić ocenio je danas da pod nepromenjenim izbornim uslovima u kojima Srpska napredna stranka (SNS) "uvek ukrade bar onoliko koliko je potrebno da spreči pobedu opozicije", nema smisla ni učestvovati na izborima.

On je za list "Nova" rekao da to i nisu izbori nego "farsa", ali da misli da je sada s tim gotovo, jer deo domaće i čitava evropska i svetska javnost znaju šta se u Srbiji događa i kako "predsednik Srbije Aleksandar Vučić krade na izborima".

Govoreći o radnoj grupi Vlade za primenu preporuka ODIHR-a ocenio je da je ta radna grupa koju čine samo naprednjaci "smejurija". Dodao je da u preporukama jasno piše da takve radne grupe moraju da imaju u svom sastavu i predstavnike opozicije i civilnog sektora.

"Prebacivanje birača iz Male Krsne na Voždovac je verovatno samo kap u moru sveobuhvatnih priprema za novu, još veću i obimniju izbornu krađu. Krađa je krivično delo. To treba da sprečavaju institucije države, poput tužilaštva i policije", rekao je Alimpić.

Dodao je da, ukoliko te institucije ne samo da ne sprečavaju krađu već i "učestvuju u njoj", to onda ne može da spreči nikakva opozcija već sami građani i birači čija se izborna volja krade.

(Beta, 03.13.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »