Jovanović (Novi DSS): Upućen poziv na dijalog, vlast neka odgovori, ali ona razume samo ulicu

Beta 15.03.2024

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović izjavio je da je opozicija uputila poziv na dijalog vlastima u vezi sa izbornim uslovima i da je sada na predstavnicima vlasti da daju odgovor.

Jovanović je, gostujući na televiziji N1, rekao da je poziv na dijalog upućen jer su opozicioni predstavnici "odgovorni ljudi" i da je sada pitanje da li vlast ima "iole sluha da konačno otvori dijalog".

"Ako bude razuma, ući ćemo u proces pregovora u vezi sa izbornim uslovima, pa do nečega, možda, možemo doći, ili ne. Ako ne bude odgovora, znamo šta nam je činiti i onda će vaninstitucionalna borba biti krajni ishod svega ovoga", istakao je Jovanović, preneo je danas Novi DSS.

Jovanović je dodao da mu se čini da "ova vlast ne razume drugačije, odgovara samo na pritisak ulice".

Povodom predstojeće sednica Skupštine Srbije zakazane za ponedeljak, rekao je da će "proteći kako će proteći", i da će "verovatno tu biti iskazano nezadovoljstvo sa opozicione strane".

"Suština je da li ova vlast ima iole sluha i da li je sačuvala i trunku razuma da otvori konačno dijalog, odnosno razgovor sa opozicijom. Svi pokušaji za dijalog koji su do sada postojali, bili su bezuspešni", ocenio je Jovanović.

Prema njegovim rečima, vlast je pokazala da "sve počiva na čistom foliranju, da je sve čista opsena".

"Kosovska i nacionalna politika to najbolje pokazuje. Dobar deo građana danas zbog propagande te njihove mašinerije veruju da je Aleksandar Vučić 'nekakav Aca Srbin'. Ali, nikad niko nije toliko ugrozio nacionalne interese kao što su to uradili Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka (SNS)", zaključio je Jovanović.

(Beta, 03.15.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »