EDS demantuje navode portala Vreme da je izvor informacije o hapšenju funkcionera EPS

Beta 30.03.2024

Elektrodistribucija Srbije (EDS) odbacila je danas navode portala Vreme da je izvor informacije o hapšenju rukovodioca Elektroprivrede Srbije (EPS) Ivice Zdravkovića u vezi s krađom više od 43.000 komada ordenja iz Palate Srbija u Novom Beogradu.

U demantiju EDS se navodi da ne raspolažu podacima objavljenim u tom tekstu.

"EDS posluje kao samostalno privredno društvo u vlasništvu Republike Srbije i nezavisno je od poslovanja Elektroprivrede Srbije i nema podataka u vezi sa zaposlenima, niti poslovanjem EPS", piše u saopštenju.

Portal Vreme objavio je ranije danas da je među uhapšenima u vezi s krađom ordenja i rukovodilac u sektoru javnih nabavki u Elektroprivredi Srbije (EPS) Ivica Zdravković.

Pozivajući se na navodna saznanja iz Elektrodistribucije Srbije, portal je preneo da je Zdravković uhapšen 22. marta i da mu je određen pritvor do 30 dana.

Prethodno je Treći osnovni sud u Beogradu saopštio da je zbog sumnje da su umešani u krađu ordenja, odredio pritvor za I.Z, S.S, N.A. i A.T.

Po navodima krivične prijave koja je ranije objavljena, 10 osoba je u saizvršilaštvu iz Kancelarije za ordenje, "u desnom krilu SIV-a (sada: Palate Srbija)", izvršilo tešku krađu državne imovine - 43.000 komada državnog ordenja velike vrednosti.

Jedan od osumnjičenih je Slobodan Homen, nekadašnji državni sekretar Ministarstva pravde, za kojim je tužilaštvo prethodno predložilo raspisivanje poternice.

Homen je demantovao navode medija da je u bekstvu i da je na bilo koji način učestvovao u krađi ordenja.

(Beta, 03.30.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »