Vladimir Obradović traži da se objasni smena Jokanović Ivanović sa čela građevinske inspekcije

Beta pre 30 dana

Član Privremenog organa Beograda Vladimir Obradović izjavio je danas da je podneo zahtev načelnici Gradske uprave Mirjani Radenović i sekretarski nadležnoj za inspekcijske poslove Sonji Božović da objasne po kom osnovu i zbog čega je smenjena Nataša Jokanović Ivanović sa čela građevinske inspekcije.

Obradović je u pisanoj izjavi naveo da je ona smenjena po nalogu predsednika Privremenog organa Beograda Aleksandra Šapića.

"Neko ko je zaustavio nelegalnu gradnju Šapićevog prijatelja Mirjana Nešovića, bivšeg direktora njegovog vaterpolo kluba ili Vladimira Mandića, bivšeg rukometaša i istaknutog člana SNS-a, koji je prijavio 154 fantomska birača na svojoj adresi, i neko ko je, kako se navodi u medijima, zatvorio još 150 divljih gradilišta širom Beograda, za to treba da bude nagrađen a ne smenjen", ocenio je Obradović.

Prema njegovim rečima, inspektorka se očigledno "drznula" da radi svoj posao, a ne da zatvori oči.

Obradović je kazao da na taj način Šapić i Srpska napredna stranka (SNS) žele da pošalju jasnu poruku zaposlenima u Gradskoj upravi da se ne treba držati zakona već naloga koji stižu iz njihove "koruptivne kuhinje koja radi u interesu bahatih investitora bliskih vlasti".

"Aleksandar Šapić, koji uzurpira mesto u Starom dvoru jer nije dobio poverenje građana Beograda čak ni na pokradenim izborima, nema ni zakonsko ni moralno pravo da odlučuje o sudbinama zaposlenih koji pokušavaju da rade svoj posao na normalan način u ovom haotičnom okruženju", ocenio je Obradović.

(Beta, 04.03.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »