Otvorene nominacije za nagradu Šampion regionalne saradnje dr Erhard Busek za 2023.

Beta 03.04.2024

Savet za regionalnu saradnju (RCC) i Savezno ministarstvo za evropske i međunarodne poslove Austrije raspisali su poziv za nominaciju za nagradu Šampion regionalne saradnje dr Erhard Busek za 2023.

Nagrađuju se pojedinac ili organizacija za doprinos regionalnoj saradnji u Jugoistočnoj Evropi tokom 2023, a nominacije su otvorene do 2. maja, saopštio je danas RCC.

Ovogodišnjem laureatu nagrada u iznosu od 10.000 evra biće uručena na svečanosti koja će se održati u sklopu godišnjeg sastanka RCC u junu u Skoplju.

Nagrada će, između ostalog, doprineti i većoj vidljivosti rada i doprinosa njenog dobitnika. Među prethodnim laureatima su Sarajevo Film Festival, Exit Festival, No Borders Orchestra i mnogi drugi.

Više informacija o uslovima za nominaciju, postupku odabira, nagradi, prethodnim laureatima na https://www.rcc.int/championofregionalcooperation.

Šampion regionalne saradnje je godišnja nagrada koju je RCC uspostavio 2013. godine povodom svoje pete godišnjice. U saradnji sa Saveznim ministarstvom za evropske i međunarodne poslove Austrije, naziv nagrade je 2022. promenjen u Šampion regionalne saradnje dr Erhard Busek, čime je posthumno odata počast čoveku koji je bio specijalni koordinator Pakta stabilnosti za Jugoistočnu Evropu, prethodnika RCC, ali i veliki pobornik Zapadnog Balkana i zagovornik integracije regiona u EU.

(Beta, 04.03.2024)

Austrija »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »