SSP: Vučićeva večera u Jelisejskoj palati koštaće Srbiju više desetina milijardi evra

Beta pre 23 dana

Vučićeva večera u Jelisejskoj palati koštaće Srbiju više desetina milijardi evra, dok će Vučić kao poklon, umesto flaše domaćeg vina, Makronu doneti EPS, srpsku namensku industriju i vodovode, izjavio je danas potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić.

Nikezić je u pisanoj izjavi naveo da, nakon što je tokom prethodnih sastanaka sa francuslim premijerom Emanuelom Makronom poklonio beogradski aerodrom, spalionicu i metro, predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Parizu "očigledno planira da ugovori i privatizaciju hidroelektrana, dokapitalizaciju fabrika oružja, nabavku francuskih borbenih aviona i helikoptera, kao i izgradnju nuklearnih elektrana i postrojenja za preradu otpadnih voda".

"Srbija nema para ni za jedan od ovih projekata, koje ugovara mimo tendera, pa njihova realizacija podrazumeva i desetine milijardi evra dodatnog zaduženja, koje će građani Srbije decenijama otplaćivati", rekao je Nikezić.

On je naveo da je to "nažalost, cena Makronove podrške Vučićevom koruptivnom režimu".

"Građani moraju biti svesni da milijardama evra plaćamo svaki osmeh, lepu reč i gest francuskog domaćina", kazao je Nikezić.

(Beta, 04.08.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »