Амерички медији: Трамп упоредио Бајденову администрацију са Гестапоом

Бета пре 13 дана

Бивши републикански председник САД Доналд Трамп (Трумп) појачао је оптужбе за инструментализацију правосуђа, а администрацију садашњег председника Џозефа Бајдена (Јосепх Биден) је упоредио са Гестапоом, политичком полицијом нацистичке Немачке - пренели су данас амерички медији.

Трамп, кандидат опозиционих Републиканаца за председничке изборе у новембру, то је рекао у суботу током састанка с лидерима своје странке на свом имању Мар-а-Лаго на Флориди, о чему је аудио-снимак америчким медијима дао један од донатора његове предизборне кампање.

Трамп против кога се воде четири кривична поступка, више пута је рекао да је то "лов на вештице" којег наводно спроводи америчка "Гестаповска администрација" владајућих Демократа да би га елиминисала из председничке трке.

Он је у суботу, пред публиком чланова Републиканске странке и донатора, још једном оклеветао тужиоце који истражују наводе против њега.

Предизборни штаб Бајдена је одговорио да изјаве републиканског кандидата само потврђују да се "Трампова (предизборна) кампања врти само око њега, његовог беса, његове освете и његових лажи".

(Бета, 05.05.2024)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Свет, најновије вести »