Vučević: Opozicija nema politiku već se vodi računicom gde će bolje proći na izborima

Beta pre 21 dana

Predsednik Vlade Srbije i Srpske napredne stranke Miloš Vučević rekao je danas da "opozicija nema politiku", već da izlazi na izbore po sistemu gde će bolje proći.

On se, gostujući na TV Pink, izvinio građanima Srbije zbog usvajanja zahteva opozicije kojim se biračima koji su u proteklih 11 meseci promenili mesto prebivališta zabranjuje da glasaju na novom izbornom mestu.

"To smo prihvatili da bismo pokazali da smo spremni da izađemo u susret i da ne želimo tenzije u društvu, iako je to sa pravne strane upitno", istakao je Vučević.

On je dodao da više niko ne zna koji deo opozicije u kojim lokalnim sredinama izlazi na izbore, a u kojim ne, kao što "niko živi" ne može da pohvata "ko sa kim i gde ide na izbore".

"Njihov zahtev da se građanima koji su promenili mesto prebivališta zabrani da glasaju na novom izbornom mestu pokazuje koliko su neodgovrni prema građanima. Sada ćemo doći u situaciju da oni koji su glasali na jednom izbornom mestu 17. decembra, neće moći 2. juna da glasaju na istom tom mestu ukoliko su u prethodnih 11 meseci promenili mesto prebivališta", istakao je Vučević.

Kazao je i da bi opozicija htela da popisuje građane, pa da odredi ko sme, a ko ne sme da glasa.

"Tako oni zamišljaju demokratiju. Zato što im nešto ne odgovara, oni bukvalno zadiru u osnovna ljudska prava, pa onima koji su možda nedavno kupili stan ili iznajmili novi, zabranjuju da glasaju na novom izbornom mestu. To je jako upitno, i izvinjavam se građanima Srbije, ali smo taj njihov zahtev prihvatili da bi pokazali da smo spremni na saradnju i radi smanjenja tenzija u društvu", rekao je Vučević.

Premijer je zapitao i kako njegov kolega sa fakulteta Borko Stefanović, "koji se tada nije tako zvao", može da "promeni i ime i adresu, a drugi građani Srbije to ne mogu".

"Kakva je njihova politika najbolje se vidi u Novom Sadu gde su svi stali na jednu listu. Pa tako patriota Miloš Jovanović ide sa onima koji su cepali srpsku zastavu i to mu ne smeta. Liga socijaldemokrata Vojvodine, koja je sa nama bila sedam godina, takođe izlazi na listi opozicije, kao i POKS koji je sa nama bio 10 godina. I svi su oni sad časni i čestiti", kazao je Vučević.

(Beta, 05.11.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »