Sutra u Srbiji jača košava, nestabilno, kiša mestimično

Beta pre 13 dana

Republički hidrometeorološki zavod Srbije je danas upozorio da u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju očekuje pojačanje košave čiji će najjači udari sutra i u petak na jugu Banata dostizati i 28 metara u sekundi - oko 100 kilometara na sat.

Sutra će u Srbiji biti promenljivo oblačno, nestabilno i vetrovito, mestimično s kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima s grmljavinom.

Duvaće slab do umeren, u košavskom području umeren do jak jugoistočni vetar koji će u Pomoravlju, Podunavlju i na jugu Banata imati udare olujne jačine. Najjačni

Jutarnja temperatura od 9 do 14 stepeni, a najviša dnevna od 16 na istoku do 24 stepena na zapadu zemlje.

I u Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno, nestabilno i vetrovito, povremeno s kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar s udarima olujne jačine - oko 17 metara u sekundi. Jutarnja temperatura oko 14 stepeni, a najviša dnevna oko 21.

U petak će do večeri u Srbiji u košavskom području duvati umeren do jak jugoistočni vetar, povremeno s olujnim udarima koji će najjači biti na jugu Banata.

Za vikend i početkom naredne sedmice očekuje se toplije vreme, u većini mesta od 25 do 30 stepeni.

Biometeorološka prognoza za četvrtak:

Očekivane meteorološke prilike biće nepovoljne za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima, srčanim i mentalno nestabilnim bolesnicima. Očekivane reakcije meteoropata su reumatski bolovi i poremećaji sna.

(Beta, 05.15.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »