Opozicija u Novom Sadu tvrdi da joj je onemogućen uvid u birački spisak

Beta pre 23 dana

Opoziciona lista "Udruženi za slobodan Novi Sad" saopštila je danas da joj Gradska izborna komisija (GIK) i Gradska uprava nisu odobrili uvid u birački spisak iako, kako su naveli, zakon predviđa da sve prihvaćene izborne liste imaju pravo na to.

"Konačni birački spisak se utvrđuje 17. maja od strane GIK, a naša koalicija zahteva uvid u njega da bi smo proverili da li je ispoštovan novousvojeni zakon o brisanju iz biračkog spiska svih upisanih građana koji su stekli pravo glasa promenom prebivališta u zadnjih 11 meseci", naveli su u saopštenju.

Ocenili su da im nije dozvoljen uvid u birački spisak jer Gradska uprava "nije sprovela u delo" tu zakonsku obavezu.

"Nećemo odustati od našeg zahteva koji mora biti ispunjen danas ili ćemo Novosađane pozvati da zajedno sa nama dođu ispred Gradske uprave da zajedno sprečimo novu zloupotrebu biračkog spiska i izbornu krađu", navela je opoziciona koalicija.

Listu "Udruženi za slobodan Novi Sad" čine koalicija NADA, Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Srbija centar - Srce, Pokret slobodnih građana, Zeleno - levi front, Ekološki ustanak - Ćuta, Pokret za preokret, Građanski pokret BRAVO, Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani.

(Beta, 05.16.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »