Moguć bojkot i na dan izbora: Proglašene su konačne izborne liste, ali to ne znači da se antibojkot opozicija neće odlučiti na blokadu glasanja u "minut do 12"?

Blic pre 13 dana
Moguć bojkot i na dan izbora: Proglašene su konačne izborne liste, ali to ne znači da se antibojkot opozicija neće…

Prošao je rok za proglašenje izbornih lista, definitivno je poznato ko izlazi na izbore, a ko ne, ali da li to znači da antibojkot opozicija neće u poslednjem trenutku ili na sam dan izbora blokirati glasanje? Toj dilemi doprinosi i činjenica da su protekle nedelje i koalicija "Biram borbu" i pokret "Kreni promeni" pretili bojkotom kada su im oborene po četiri liste u Beogradu. Analitičari imaju podeljeno mišljenje.

Dve nedelje pre izbora poznat je konačan spisak izbornih lista u svih 89 gradova i opština. To bi trebalo da znači početak intenzivne kampanje i borbe za glasove. S druge strane, sada se tačno zna i ko će gde bojkotovati izbore. Najviše stranaka neće izaći u Beogradu i to: SSP, Srce, Zajedno i koalicija NADA. Vladimir Pejić, direktor agencije za istraživanje javnog mnjenja "Faktor plus", ne isključuje mogućnost da i antibojkot opozicija bojkotuje izbore u

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »