Profesor iz Srbije u timu koji je sastavio izveštaj na osnovu kog sud u Hagu traži hapšenje premijera Izraela i šefa Hamasa (foto)

Blic pre 13 dana
Profesor iz Srbije u timu koji je sastavio izveštaj na osnovu kog sud u Hagu traži hapšenje premijera Izraela i šefa Hamasa…

Međunarodni krivični sud u Hagu objavio je da traži izdavanje naloga za hapšenje lidera Izraela i militantne grupe Hamas zbog ratnih zločina počinjenih na Bliskom istoku. MKS je ovu odluku doneo na osnovu izveštaja eksperata za međunarodno pravo, među kojima je Marko Milanović, profesor međunarodnog prava "Univerziteta u Redingu", kao i Amal Kluni, advokat za ljudska prava.

Nakon vesti da se traži izdavanje naloga za hapšenje Benjamina Netanjahua i lidera Hamasa Jahje Sinvar, između ostalog, Komisija eksperata za međunarodno pravo, koje je sazvao tužilac Međunarodnog krivičnog suda Karim Kan, objavila je danas svoje zaključke. Komisija je osnovana na zahtev tužioca kao podrška njegovoj istrazi o " Situaciji u Državi Palestini", koja pokriva međunarodne zločine počinjene na teritoriji Palestine ili od strane palestinskog državljanina.

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »