Infrastruktura železnice: Kasne vozovi između stanica Beograd centar i Zemun zbog krađe kablova

Beta pre 23 dana

 Zbog krađe oko 50 metara kablova na železničkoj stanici Novi Beograd, putnički vozovi od jutros kasne na deonici pruge između stanica Beograd centar i Zemun, saopštilo je preduzeće "Infrastruktura železnica Srbije".

"Kablovi koji su nasilno presečeni i ukradeni služe za funkcionisanje i rad signalno - sigurnosnih uređaja na ovom delu pruge, a stalno su pod naponom niskog intenziteta", navodi se u saopštenju.

 
Zbog krađe kablova, kako su naveli iz tog preduzeća, otežano je funkcionisanje i rad signalno-sigurnosnih uređaja na tom delu pruge, a samim tim i "direktno ugrožena bezbednost železničkog saobraćaja između Prokopa i Zemuna".
 
Preduzeće "Infrastruktura železnice Srbije" izrazilo je očekivanje da će kradljivci železničke opreme biti otkriveni i najstrože kažnjeni, navodeći da je stanica pod video nadzorom, kao i veći broj objekata u beogradskom železničkom čvoru.
 
"Stručne službe Infrastrukture železnice Srbije intenzivno sarađuju sa državnim organima na otkrivanju počinilaca ovog krivičnog dela, kojima su stavili na raspolaganje sve potrebne informacije", dodaje se u saopštenju.
 
Istakli su da, po Zakonu o železnici, za takvo delo preti kazna zatvora od tri meseca do pet godina, a ukoliko neko lice zbog toga bude teško povređeno ili se načini imovinska šteta velikih razmera - kazna zatvora je od jedne do osam godina.
 
"'Infrastruktura železnica Srbije' izvinjava se putnicima i korisnicima usluga zbog kašnjenja vozova na pruzi između Beograd Centra i Zemuna, a stručne službe ove železničke kompanije nastoje da se kvar što pre otkloni i normalizuje funkcionisanje saobraćaja na ovom delu pruge", piše u saopštenju.

(Beta, 06.04.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Hronika, najnovije vesti »