Pavlović (Biramo Beograd): Bilo bi neodgovorno prema biračima da napustimo Skupštinu grada

Beta pre 17 dana

Jedan od nosilaca liste "Biramo Beograd" Miloš Pavlović izjavio je danas da odbornici te liste neće napustiti Skupštinu grada Beograda, nakon što su to najavili odbornici pokreta "Kreni-promeni", kao i da bi takav potez bio "neodgovoran prema biračima".

On je za portal Nova.rs rekao da stranke koje su činile koaliciju "Biramo Beograd" imaju odgovornost prema svojim biračima, kao i da su promovisali borbu i aktivno učešće "u borbi protiv ovog režima i krađe izbora":

"Oni koji to žele su to prepoznali i glasali za nas. Sada bi bilo jako neodgovorno prema biračima na prvom mestu da se vratimo na bojkot kao nešto što nismo promovisali i nismo radili u kampanji. U svakom slučaju spremni smo da razgovaramo na sve teme za koje mora da postoji širi konsenzus unutar opozicije", rekao je Pavlović.

Direktor kampanja pokreta "Kreni-promeni" i nosilac njihovih izbornih lista Savo Manojlović najavio je danas da će njihovi odbornici napustiti Skupštinu grada Beograda i opštinsku Skupštinu Novog Beograda.

"Zbog izbornih mahinacija koje su se desile odbijamo da učestvujemo na ovaj način u potpunom kršenju ustava i demokratije koja se dešava... Sada imate u Nišu prekrajanje izbornih spiskova, isto na Novom Beogradu, Starom gradu, Vračaru i u Čačku. To je direktan uvod u diktaturu", ocenio je Manojlović.

On je dva dana ranije pozvao i druge stranke koje su učestvovale na izborima da učine isto, ali nije dobio pozitivan odgovor.

(Beta, 06.06.2024)

Povezane vesti »

Komentari

Politika, najnovije vesti »