Vučević nakon sastanka sa EBRD: Fokus saradnje na auto putevima i brzim prugama

Beta pre 8 dana

Premijer Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas u Beogradu sa direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan Mateom Kolanđelijem o realizaciji projekata sa tom međunarodnom finansijskom institucijom.

Premijer je naglasio da je fokus saradnje Srbije sa EBRD i na regionalnim i lokalnim putevima, ali je kao glavne infrastrukturne projekte naveo izgradnju auto-puteva i brzih pruga, koji će bolje povezati region.

Kolanđeli je naglasio da Srbija ima stratešku poziciju kao zemlja koja se nalazi na listi među prvih pet zemalja u saradnji sa EBRD, saopštila je Vlada. {image2}

On je naveo važnost podrške projektima naučno-tehnoloških parkova i BIO 4 kampusa, naglasivši važnost razvoja biotehnologije i veštačke inteligencije u Srbiji i realizaciju brojnih infrastrukturnih, telekomunikacionih i energetskih projekata.

Vučević je izrazio zahvalnost Kolanđeliju na dosadašnjoj podršci i saradnji, naglasivši da je nova Vlada Srbije spremna da nastavi rad na započetim, ali i novim projektima u oblastima energetike, obnovljivih izvora energije, životne sredine, putne i železničke infrastrukture, kao i u sektoru informacionih tehnologija.

(Beta, 06.12.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »