Si Đinping za izgradnju lojalne i jake kineske armije

Beta pre 7 dana

Predsednik Kine Si Đinping učestvovao je na sastanku Centralne vojne komisije posvećenom političkom radu koji je održan od 17. do 19. juna u Jenanu u provinciji Šensi.Kako prenosi Kineska medijska grupa (CMG) Si koji je i generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK)i predsednik Centralne vojne komisije tom prilikom je naglasio neophodnost insistiranja na apsolutnom rukovodstvu KPK nad vojskom.

Insistirao je, dodaje se, i na sprovođenju strategije izgradnje vojske u novoj eri, usredsređivanju na borbu za ostvarenje cilja stogodišnjice od osnivanja vojske, promovisanju duha temeljne samorevolucije, nastavku produbljivanja političke obuke, kao i izgradnji vojske sa visokokvalifikovanim kadrovima koji su lojalni, čisti, odgovorni i dostojni važnog zadatka o osnaživanju vojske.

Si je istakao da su trenutno u okolnostima u svetu, zemlji, partiji i vojsci prisutne složene i drastične promene, a politička iskušenja sa kojima se suočava kineska vojska su surovi i komplikovani.

Neophodno je da se čvrsto drže na umu zahtevi izgradnje političke vojske u novoj eri, da se obezbedi da narodna vojska uvek čuva svoju prirodu i pamti svoj zadatak, da se uvek bori u jedinstvu, da se uvek striktno pridržava zakona i discipline, kako bi se kontinuirano jačala politička prednost vojske u okolnostima u novoj eri, naveo je Si u obraćanju.

Si je, popodne 17. juna, predvodio grupu Centralne vojne komisije i zvaničnike iz raznih odeljenja u poseti spomen-lokaciji revoluciji u Vangđiapingu. Nakon posete, Si je obišao Kinesku akademiju za izvršno rukovodstvo u Jenanu, gde je i održan navedeni sastanak.

(Beta, 06.20.2024)

Povezane vesti »

Povezane vesti »

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »