Arno Gujon: Pojedini mediji me lažno optužuju da finansiram desničarske organizacije

Beta 07.07.2024

Direktor novoosnovane vladine Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon rekao je u intervjuu današnjem Kuriru da su ga pojedini mediji lažno optužili da je, dok je bio na čelu Uprave Srbije za dijasporu, "finansirao desničarske organizacije".

"Cilj iznošenja takvih neistina je demonizacija srpskih udruženja iz regiona koja su predstavljena kao desničarske organizacije. Kao političar ću se uvek zalagati za što veću medijsku slobodu u Srbiji i borbu protiv lažnih vesti kojen ugrožavaju naše pravo da budemo nepriostrasno informisani", naglasio je Gujon.

On je rekao i da je cilj novoosnobane vladine kancelarije poboljšanje imidža Srbije u svetu, kreiranje jasnih poruka namenjenih međunarodnoj javnosti sa akcentom na biogatu kulturnu baštinu, istoriju, umetnost, ali i ekonomske prioritete i težnje.

Gujon je podesetio i da mu je pre šest godina zabranjen ulaz na Kosovo i Metohiju. "Tada sam uhapšen, pretresen i izložen pretnjama kosovske policije. Sve to je ostavilo dubok trag na mojoj porodici. Najvažnije je da je naša humanitarna organizacija ("Solidarnost s Kosovom") nastavila s radom, pružajući podršku Srbima na Kosovu i Metohiji uprkos izazovima sa kojima smo se suočili", istakao je.

Osvrnuo se i na nedavno završene izbore za Evropski parlament. "Rezulati izbora za Evropski parlament daju nam šansu da proširimo mrežu evroparlamentaraca koji su spremni da čuju i naše argumente u vezi sa očuvanjem naših vitalnih nacionalnih interesa i da ih uvaže kao relevantne u svojim političkim stavovima. Ovu šansu ćemo iskoristiti ako svi budemo zajedno i naporno radili, a to će biti i jedna od zadataka Kancelarije", zaključio je Gujon.

(Beta, 07.07.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »