Rat u Ukrajini: Ukrajinski piloti završavaju obuku na f-16; Proboj fronta od 4 km - Rusi zauzeli ključan auto-put za logistiku (foto/video)

Večernje novosti 20.07.2024
Rat u Ukrajini: Ukrajinski piloti završavaju obuku na f-16; Proboj fronta od 4 km - Rusi zauzeli ključan auto-put za…

RAT u Ukrajini – 878. dan. Ukrajinske vlasti tvrde da su tri civila poginula, a da je petoro ranjeno u ruskom raketnom udaru na Nikolajev. Sa druge strane, u napadu ukrajinskih dronova na Kursku oblast poginula je jedna, a povređene dve osobe. Volodimir Zelenski pozvao članove britanske vlade da apeluju na saveznike da dozvole Kijevu upotrebu raketa velikog dometa protiv Rusije. Američkog novinara Evana Gerškoviča sud u Jekaterinburgu poglasio krivim za špijunažu i osudio na 16 godina strogog zatvora.

Foto Tanjug/AP/MO Rusije Nakon ukrajinskog granatiranja na teritoriji Šebekina i Nove Tavolžanke u Belgorodskoj oblasti pronađeno je više od stotinu opasnih bombi malog kalibra, saopštio je gubernator oblasti Vjačeslav Gladkov. Ruska PVO uništila je dva ukrajinska drona iznad teritorije Belgorodske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. Foto: Tviter KyleJGlen Uzbuna za vazdušni napad proglašena je u osam ukrajinskih oblasti - Sumskoj, Poltavskoj,

Pročitajte još

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »