Đurić u Njujorku na skupu Prijatelji Zapadnog Balkana: Nastavljamo da budemo konstruktivan partner

Beta pre 6 sati

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić učestvovao je danas u Njujorku zajedno sa predstavnicima iz regiona na neformalnom skupu "Prijatelji Zapadnog Balkana", čiji domaćin je italijanski ministar spoljnih poslova Antonio Tajani na margini 79. zasedanja Generalne skupštine UN.

Đurić se na Instagramu, uz slike sastanka, zahvalio Tajaniju na organizaciji skupa i naglasio da Srbija "nastavlja da bude odgovoran i konstruktivan partner na Zapadnom Balkanu, pokazujući otvorenost i spremnost za regionalnu saradnju".

"Konkretno oko regionalne politike, aktivno radimo da stvorimo prijateljsko okruženje da Srbija može da nastavi svoj ekonomski i opšti društveni razvoj", napisao je Đurić.

On je dodao da Srbija jako podržava procese regionalne integracije, od Berlinskog procesa do domaće inicijative Otvoreni Balkan, koja je već dala rezultate, omogućivši jedinstveno tržište rada sa susedima Srbije Albanijom i Severnom Makedonijom.

Đurić je izjavio da je učešće delegacije Srbije na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) ojačalo poziciju zemlje na globalnoj sceni, prenelo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

(Beta, 23.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »